Beringen

Een bruisende stad met onnoemelijk veel troeven

Beringen groeit

De stad herleeft! Wist u dat het centrum van Beringen momenteel een grondige metamorfose ondergaat?

Dit is uw kans om deel uit te maken van die vernieuwing. Project M ligt in het historische centrum van Beringen aan het vernieuwde marktplein, vlakbij het stadhuis, de bibliotheek, winkels en restaurants. Het project profiteert zo mee van een aantrekkelijke, groene stadsomgeving in een autoluwe zone. Dé groeiende centrumstad van West-Limburg investeert volop in een aangename, goed bereikbare en groene leefomgeving. 

Beringen bloeit

Midden op de collegesite komt een nieuw groot binnenplein dat toegang biedt tot het stadhuis, de bibliotheek en project M met de ondergrondse parking. Het wordt een groen plein, waar u geniet van een mooie en aangename leefomgeving. Ook de Graaf van Loonstraat wordt volledig heringericht. De nieuwe woonvolumes van project M sluiten hier naadloos op aan. Wonen langs de Graaf Van Loonstraat geeft u uitzicht op het nieuwe plein en de Markt.

“M zal het stadscentrum van Beringen doen herleven. En dit is een unieke kans om hier deel van uit te maken."
— Marc Swevers, Vastgoedmakelaar

van bedrijvig stadleven naar uitgestrekte, groene omgeving

Adembenemende wandelroutes

Voor elk wat wils

In het natuurrijke Beringen is een wandeling een ware daguitstap waarbij iedereen het ongetwijfeld naar zijn zin heeft. Via de grote terril in Beringen geniet je niet enkel van een terugblik op het rijke Limburgse mijnverleden, maar kijk je ook uit over de vallei van de zwarte beek met een prachtig uitzicht over heel Limburg. Er is een startplaats aan Be-MINE waar je trouwe viervoeter kan ravotten in een hondenlosloopzone, om daarna aangelijnd te kunnen meegenenieten van de terril zelf. Kortom, de wandelroutes van Beringen hebben voor elk wat wils!

Koersels Kappelleke

Dit is de ideale plek voor jonge gezinnen om samen met de kinderen te genieten van een rustige wandeling of een beklimming van de bijna 30 meter hoge toren voor een uitgebreid blikveld over het Kempense landschap.

Avonturenberg

Naast Be-MINE Boulevard, de Sportoase en het Mijnmuseum is de Avonturenberg in Beringen een absolute must-see. Aan de noordelijke zijde van de kleine terril bevindt zich het startpunt van waar je je tocht naar de grote terril begint. Je krijgt de keuze tussen verschillende paden en parcours richting de top. Je kan kiezen voor een rustige wandeling. Maar ook speelse en avontuurlijke klim- en klauterconstructies en glijbanen zijn een optie. Via de expoplateaus leer je op een interactieve manier het verhaal van de Limburgse koolmijnen en terrils kennen. Fervente mountainbikers vinden aan de noordoostelijke kant van de kleine terril een parcours dat geheel aan hen werd gewijd. Wanneer je de top hebt bereikt, word je beloond met een allesomvattend kunstwerk en het mooie uitzicht.

Be-MINE site

De grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen

Be-MINE doet er naast deze titel nog een schepje bovenop met een waardevolle en eigentijdse twist. Er werd bewust gekozen voor het behoud van het industriële hart van de mijn, in combinatie met een volledig nieuw retailpark. Je kan er gezellig een dagje shoppen, met nadien een fikse wandeling in de natuur en een lekker drankje of hapje in het restaurant als afsluiter. Je geniet er de hele dag door van gratis parking en de onmiskenbaar bruisende sfeer. Ook sportfanaten worden niet vergeten. In de Sportoase van Be-MINE zwem en speel je vlak naast de majestueuze koeltorens. Je vindt er een binnen- en buitenzwembad met glijbanen, een wellnesszone en een lig- en speelweide. Toerisme, cultuur en ontspanning staan hier centraal.

Be-MINE restaurant

Bij het oude ophaalgebouw van Be-MINE te Beringen kan je tegenwoordig je culinaire hart ophalen in het restaurant Mia Mensa. “In deze moderne setting met respect voor het verleden 
kan je heerlijk aperitieven en genieten van kwaliteitsvolle gerechten met verfijnde ingrediënten”, aldus de uitbater, Orhan Gurbulak. Met een groot overdekt terras, gratis parking voor de deur en het mijnverleden op de achtergrond, is het een ware streling voor de tong én het oog. Geniet na een wandeling of winkelnamiddag van een lekker broodje of een stomende tas koffie. Hier is iedereen welkom aan ‘mijn’ tafel.

Be-MINE Winkels

Shoppen in het hart van de mijnstreek? Dat kan! Be-MINE Boulevard biedt de mogelijkheid om je dagelijkse boodschappen op deze unieke plaats te doen, maar ook voor een uitgebreide shopnamiddag kan je er terecht bij winkels zoals H&M, AVA, Maxi Zoo, Vanden Borre, … Het beste nieuws? Je kan gezellig met de auto komen en deze veilig achterlaten op de gratis parking om daarna te genieten van een hapje en drankje in het restaurant Mia Mensa. Combineer het shoppen met een wandeling in de groene oase van de vallei van de zwarte beek voor een complete daguitstap met het hele gezin.

Mijn Museum

Be-MINE staat voor de combinatie tussen het nieuwe Beringen en het rijke mijnverleden. Dat laatste is gebundeld in het Mijnmuseum. Hier wordt de mijnwerker gevierd. Duizenden van hen  daalden af tot 800 meter onder de grond om kolen boven te halen. Maar ook bovengronds zorgden honderden arbeidskrachten ervoor dat de schachtwielen bleven draaien. In het Mijnmuseum dompelen getuigenissen, video’s en audiofragmenten je onder in hun verhaal. Je wordt er meegenomen in een ondergrondsimulatie met spannende anekdotes van ex-mijnwerkers. Tijdens de Mijnzondagen kan je dit combineren met een begeleide rondleiding  in de mijngebouwen.

Activiteiten op maat

Golfterrein Paal

Wie Beringen zegt, zegt ook de Paalse Plas. En daar vind je Millenium Golf terug: een golfbaan met maar liefst 18 holes of de kortere versie met 9 holes. Aan jou de keuze. Je kan er dus terecht als beginner, maar ook als echte kenner ben je meer dan welkom voor ontspannende games of risicovolle shots. Tijdens het golfen kan je genieten van het wondermooie terrein door het prachtig groen rond de oevers van de Paalse Plas. Nadien kan je je neervleien op het terras van het clubhuis ‘The Mill’, waar een hapje en een drankje op je liggen te wachten.

Contacteer ons
0800 59 054

Markt 8 / Graaf Van Loonstraat
3580 Beringen


T.  0800 59 054
E. info@immogra.com

Hoogstraat 6 bus 2
3580 Beringen

T. 011 255 155
E. immo@swevers.be

© Immogra 2021 — Privacy Policy